Qasja nëpër institucione vazhdon të mbetet problematikë për personat me aftësi të kufizuara

13:55 | 18 Tetor 2019

Në Qendrën ditore të HANDIKOS-it sot  u mbajt seanca e radhës me përfituesit e shërbimeve sociale, që realizohet në kuadër të projektit të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, transmeton arbresh.info

Temë diskutimi, e ngritur nga asistentja, zonja. Latife Neziri ishte ‘Planifikimi i aktiviteteve për vitin e ardhshëm’.

Anëtarët e HANDIKOS-it shpalosën kërkesat dhe shqetësimet e tyre për integrimin më të lehtë në shoqëri.

Qasja e punësimit nëpër institucione dhe kushtet infrastrukturale vazhdojnë të mbesin pengesë e personave me aftësi të kufizuara.

Ata, gjatë seancës kërkuan që t’ju sigurohen trajnime për tregun e punës, të kenë mundësi për kryerje të praktikave të punës nëpër ndërmarrje të ndryshme, si dhe të realizojnë aktivitete sociale (vizita nëpër vendet fqinje, vizita nëpër muzetë e Kosovës etj).

Prezentë në këtë diskutim ishin edhe disa studentë të Fakultetit Filozofik në Universitetin e Prishtinës – dega Shkenca Sociale./ arbresh.info

Lajmet më të lexuara