Lushtaku: Kurti po tregohet arrogant dhe jo bashkëpunues me opozitën edhe për çështjen e veriut

11:18 | 9 Dhjetor 2022 | Shkruan: Pleurat Salihu

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Mërgim Lushtaku, thotë se tensionet në veri të Kosovës po i ndjek me shumë shqetësim.

Ai, ka kërkuar nga kryeministri Albin Kurti, që të jetë më vigjilent dhe bashkëpunues, pasi sipas tij, po shihet një arrogancë vetjake nga shefi i ekzekutivit me politikat e tij për pjesën e veriut.

“Qeveria, në këtë rast z. Kurti duhet të jetë më vigjilent dhe bashkëpunues. Ne e shohim një arrogancë fatkeqësisht të z. Kurti që të bëjë politikë edhe me pjesën e veriut, ku në kohën më të vështirë ekonomike dhe krizës çfarë po përballon jo vetëm Kosovë, po mendohet të largojë vëmendjen”, shprehet Lushtaku për arbresh.info.

Ndërsa,  çështjen e targave ilegale sipas deputetit të PDK-së nuk është dashur të bëhet kontributdhënëse që pala kosovare të bëhej e dëmtuar, pasi siç thotë ai u bë njëra nga temat kyçe në dialogun Kosovë – Serbi.

“Sigurisht marrëveshjet çfarë janë bërë deri tani, kanë qenë që të implementimet edhe pjesa e targave, por jo që pjesa e targave të jetë kontributdhënës në marrëveshjen ndërkombëtare të njohjes reciproke dhe të ndikojë që Koosva të jetë palë e dëmtuar në këtë drejtim”, pohon Lushtaku./arbresh.info/Pleurat Salihu/

LEXI EDHE

Lushtaku: Lista Serbe fajtore për incidentet në veri – Arbresh.info