Shenjat që tregojnë se ju pengon gluteni

17:57 | 13 Janar 2021

Më shumë se 55 sëmundje lidhen me gluten, proteinës që gjendet në grurë, thekër dhe elb. Është parë se rreth 40% e njerëzve janë të ndjeshëm në gluten.

Nëse edhe ju keni ndonjërin nga simptomat e mposhtëm, atëherë organizmi juaj mund të mos e tolerojë glutenin:

• Problemet me tretje, sikur që janë gazrat, fryrja, diarreja e bile edhe kapsllëku.

• Keratoza pilaris (“lëkura e pulës”) në duar • Lodhja pas marrjes së ushqimeve që përmbajnë gluten • Prania e sëmundjeve autoimune, sikur që është tiroiditi Hashimoto, artriti reumatoid, lupusi, psoriaza, koliti ulçeroz, skleroderma, apo skleroza multiple

• Simptomat neurologjike, sikur që është marramendja, apo humbja e ekuilibrit • Disbalanci i hormoneve

• Kokëdhembjet e migrenës • Prania e lodhjes kronike, apo fibromialgjisë

• Ënjtjet, apo dhembja në nyja • Problemet me disponim, sikur që është ankthi, depresioni, apo disponimi i përzier.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara