Kallëzim penal ndaj 11 personave për rastin e të miturës së keqtrajtuar në Shkup

14:37 | 23 Shkurt 2018

Ministria për Punë dhe Politika Sociale (MPPS) do të kallëzojë penalisht 11 persona nga shtëpia e kujdesit “25 maji” në lidhje me shfrytëzimin seksual të të miturës R.I.

Këta persona do të kallëzohen për pamaturi në punë gjatë shërbimit, si edhe për lirim të personit të mitur.

Kallëzimi do të ngritet në Prokurorinë themelore në Shkup kundër të gjithë personave të cilët ishin të obliguar të veprojnë dhe të ndërmarin hapa zyrtar për rastin e R.I, në periudhën 2012-2017.

Gjithashtu janë ngritur 12 nisma për procedurë disciplinore për profesionistë, për kryerje të veprës për kundërvajtje në rastin në fjalë, në pajtim me Ligjin për mbrojtje sociale./Telegrafi

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara