Carovska: Mjetet IT nuk janë për lojë, por për të mësuar

12:03 | 14 Shtator 2021

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Mila Carovska gjatë deklaratës së sotme që e kishte në shkollën fillore qendrore “Dimitar Pop Gerogiev Berovski”, në Komunën e Gjorce Petrovit, foli edhe për digjitalizimin, ku thotë sse ideja e librave digjitale është që t’i mësojmë fëmijët se mjetet e teknologjisë informatike (IT) nuk janë për të luajtur, por për të mësuar.

“Duhet ti mësojmë fëmijët që mjetet IT nuk janë mjete ku mundë të luajnë, siç i mësojnë shumica e prindërve, po janë mjete ku mësojnë dhe hulumtojnë”, tha Carovska, transmeton Alsat. Ajo thotë se librat digjitale do ti mësojnë fëmijët se si në mënyrë sa më produktive të kalojnë kohën më mjetet IT./ Alsat.mk/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara