Si të keni kujtesë të fuqishme

09:26 | 21 Janar 2022

Ashtu sikurse ngritja e peshave që ju bën më të fuqishëm, testimet e njohurive ju ndihmojnë që truri t’ju funksionojë më mirë.

Për fillestarë, kartat flash janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të trajnuar trurin dhe për të mësuar gjëra të reja, sepse në këtë formë ju e inkurajoni atë kujtojë përmbajtjen pa pushim, transmeton portal arbresh.info

Nëse ajo që po mësoni është shumë e lehtë për ju, ka shumë mundësi që ta harroni, në të njëjtën mënyrë do të shikonit një tabelë në një aeroport dhe do të harroni gjithçka sa më shpejt që t’i ktheni shpinën.
Studentët e shkollës së mesme dhe universitetit shpesh përballen me këtë problem, të kuptuarit e asaj që lexohet nuk është e njëjtë me aftësinë për të riprodhuar njohuri.

Prandaj, shkencëtarët sugjerojnë që të shikoni largt dhe të përpiqeni që të përsërisni atë që keni lexuar. Vetëm kjo përpjekje do ta bëjë më të lehtë për ju të mbani mend atë që ju nevojitet.

Gjithashtu, lidhni gjërat e vjetra me ato të reja – transferoni të dhëna të reja në një sistem ekzistues. Për shembull, ju do të mbani mend emrin e dikujt (të ri) shumë më lehtë nëse mbani mend një person me të njëjtin emër nga i njëjti qytet ose ndonjë të njohur tjetër që quhet (i vjetër)./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara