Merkel për “Open Balkan”: Procesi i Berlinit nuk mund të zëvendësohet

15:22 | 14 Shtator 2021

Kancelarja gjermane Angela Merkel tha se Procesi i Berlinit nuk mund të zëvendësohet nga asnjë nismë tjetër por thjesht gjërat mund të përshpejtohen përmes nismave të tjerë.

“Unë përshëndes dhe projektin e tregut të përbashkët rajonal me 4 marrëveshjet. Jo të gjithë janë duke bashkëpunuar, disa janë brenda implemetimit, disa janë duke u menduar t’i bashkohen, por sa më shumë të bashkohen, aq më i fuqishëm do të jetë procesi i Berlinit”, tha ajo.

Ai shtoi se vendet e rajonit nuk kanë pse të presin integrimin ne BE për të realizuar disa projekte përbashkëta./arbresh.info/

 

 

Lajmet më të lexuara