Çka pas (mos)dërgimit të kërkesës së Dakës në Kushtetuese?

14:47 | 18 Nëntor 2021

Lidhur me çështjen e kërkesës së ish kryetares së Komisionit Qendrorë të Zgjedhjeve (KQZ), Valdete Daka, se a do e dërgojë apo jo Avokati i Popullit në Gjykatën Kushtetuese, dhe çka nëse kjo nuk ndodhë, në cilat faza do të kalojë, njohësi i çështjeve Juridike Musa Damati, tha se shqyrtimi i besueshmërisë së kërkesës apo jo do të shqyrtohet nga vet gjykata.

Njohësi i çështjeve juridike Musa Damati, për arbresh.info tha se Avokati i Popullit është personi i cili e dërgon në Kushtetuese por që shqyrtimi i besueshmërisë së kërkesës apo jo do të shqyrtohet nga vet gjykata.

“Të drejtën për të referuar çështje të caktuara në Gjykatën Kushtetuese për të kërkuar interpretim kushtetues, e kanë institucionet dhe mekanizmat e caktuara shtetërore, po ashtu në mesin e kategorisë me të drejte për të referuar çështje në gjykatën Kushtetuese e ka edhe avokati i popullit, dhe lidhur me çështjen në fjalë, e drejta për adresim në gjykatën kushtetuese është një e drejtë e ofruar me vet kushtetutën e vendin, por se pastaj shqyrtimi i besueshmërisë së kërkesës apo jo do të shqyrtohet nga vet gjykata”, tha Damati.

Ndërkaq pas shqyrtimit  paneli i gjykatësve do të dal me vendim lidhur me çështjen konkrete dhe vendimi do të jetë definitiv tha Damati.

“Pas referimit të çështjes për në gjykatën kushtetuese, paneli i gjykatësve do të shqyrtoj besueshmërinë e kërkesës dhe pas shqyrtimit do të dal me një vendim lidhur me çështjen konkrete dhe vendimi i gjykatës kushtetuese pastaj do te jetë definitiv dhe i zbatueshëm për rastin konkret”

Ndryshe kujtojmë që Avokati i Popullit akoma nuk i është drejtuar Gjykatës Kushtetuese, ashtu sic ka marr vesh arbresh.info gjatë ditës akoma nuk është marr ndonjë vendim apo refuzuar nga Zyra e Avokatit të Popullit./S.D/arbresh.info/

LEXO EDHE:

LEXO EDHE:

As sot Daka nuk informohet nga Avokati i Popullit nëse është vendosur për kërkesën e saj

Avokati i Popullit nuk ka marrë ende vendim për Valdete Dakën

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara