Musk: Roboti Tesla do të jetë si R2D2

11:52 | 30 Dhjetor 2021

Drejtori i Përgjithshëm i Tesla-s, Elon Musk po tërheq edhe një herë vëmendjen mbi veten e tij me pretendime të guximshme.

Në një intervistë në podcast, Musk pretendon se roboti Tesla do të jetë një ndihmës për njerëzit – dhe do të jetë më shumë si R2D2 ose C-3PO.

Roboti humanoid, i cili thuhet se përmban inteligjencë artificiale, do të zhvillojë personalitetin e tij pas një kohe, pohon Musk në podcastin Lex Fridman: “Sepse jo të gjithë robotët janë krijuar të barabartë”.

Roboti i Tesla-s u prezantua në gusht, por do të jetë i disponueshëm në fund të vitit 2022. Në atë kohë, një balerin u vesh me një kostum dhe u dërgua në skenë. Musk tregoi vetëm interpretimet e një “roboti të vërtetë” në foto.

Në thelb është e përjashtuar që Musk, Tesla ose ndonjë nga kompanitë e tyre të tjera të ndërtojnë një robot humanoid deri në fund të vitit 2022 që do të zhvillojë personalitetin e tij dhe do të bëhet një lloj shoku.

Kompanitë si Boston Dynamics kanë vite që punojnë në robotë humanoidë. Është më se e pamundur që Tesla të arrijë këtë avantazh brenda një viti.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara