Tuna u rikthye me këngën “Chonga”, por a e dini kuptimin e kësaj fjale?

17:01 | 13 Gusht 2018

“Chonga” ishte kënga super ritmike që e riktheu këngëtaren e famshme shqiptare Tuna Sejdiun në skenë pas dy vitesh pauzë.

Teksti i shkruar nga dy reperë shqiptarë, Elinel dhe Seven Saraçi, e prezanton Tunën si një grua të fortë dhe agresive.

Madje edhe titulli i këngës është fjala që përmbledh shumë tipare të forta tek një grua.

“Chonga është një term i marrë nga spanjishtja dhe përdoret kryesisht në Floridën Jugore, për të përshkruar gratë e klasës punëtore, agresive dhe emocionalisht ekspresive”, huhet në fjalorin urban të cilin e gjen me një kërkim të thjeshtë në internet.

Termi ndonëse në fillim kishte konotacion negativ, tani nga feministet përdoret për të përshkruar gratë e fuqishme.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara