Pasuria e disa prej yjeve më të popullarizuar të filmave aksion

21:50 | 23 Janar 2019

Me vite të tëra, disa prej ikonave të filmave aksion kanë qenë protagonistët më të pëlqyer dashamirëve të filmave që nxisin adrenalinën.

Shumë prej tyre, edhe në ditët e sotme vazhdojnë të jenë të pëlqyer, përkundër se teknologjia ka bërë ndryshime të mëdha në zhanrin aksion përmes përdorimit të efekteve speciale.

Më poshtë Telegrafi jua sjell emrat e disa prej yjeve më të njohura të filmave aksion dhe pasurinë e tyre:

Mel Gibson

425 milionë dollarë (373 milionë euro)

Sylvester Stallone

400 milionë dollarë (351 milionë euro)

Arnold Schwarzenegger

400 milionë dollarë (351 milionë euro)

Keanu Reeves

360 milionë dollarë (316 milionë euro)

Jackie Chan

350 milionë dollarë (307 milionë euro)

Harrison Ford

230 milionë dollarë (202 milionë euro)

Jet Li

200 milionë dollarë (175.5 milionë euro)

Bruce Willis

180 milionë dollarë (158 milionë euro)

Dwayne ‘The Rock’ Johnson

125 milionë dollarë (110 milionë euro)

Chuck Norris

70 milionë dollarë (61.5 milionë euro)

Jason Statham

50 milionë dollarë (44 milionë euro)

Antonio Banderas

45 milionë dollarë (39.5 milionë euro)

Jean-Claude Van Damme

30 milionë dollarë (26.34 milionë euro)

Dolph Lundgren

15 milionë dollarë (13 milionë euro)

Steven Seagal

16 milionë dollarë (14 milionë euro)

Wesley Snipes

10 milionë dollarë (8.8 milionë euro)

Scott Adkins

Dy milionë dollarë (1.76 milion euro)