Google ADS

Shenjat paralajmëruese në frymëmarrjen tuaj që tregojnë se mund të keni kolesterol të lartë

15:04 | 25 Nëntor 2021

I quajtur një vrasës i heshtur për shkak të mungesës së simptomave, kolesteroli i lartë ose rrjedh në familje ose shkaktohet nga zgjedhjet e stilit të jetesës – të tilla si ngrënia e ushqimit të yndyrshëm, mos ushtrimi i mjaftueshëm, pirja e duhanit dhe pirja e alkoolit.

Kur nivelet tuaja të kolesterolit janë të larta, mund të shkaktojë trashjen e enëve të gjakut dhe ndërprerjen e furnizimit me gjak në zemër dhe tru.

Por duke qenë se nuk ka tendencë të ketë simptoma, njerëzit shpesh nuk e kuptojnë se kolesteroli i tyre është i lartë derisa të jetë tepër vonë.

Nëse nuk trajtohet, kolesteroli i lartë mund të rezultojë në emergjenca shëndetësore si atak në zemër ose goditje në tru. Megjithëse shenjat mund të jenë të vështira për t’u dalluar, mund të ketë disa indikacione të një bllokimi të shkaktuar nga kolesteroli i lartë.

Si është modeli juaj i frymëmarrjes një shenjë e kolesterolit të lartë?
Shenja e parë e kolesterolit të lartë priret të jetë një atak në zemër ose goditje në tru, shpesh të shkaktuar nga një bllokim i madh në arteriet tuaja.

Fondacioni Amerikan i Kolegjit të Kardiologjisë këshillon që ne mund të mbajmë një sy për simptoma si dhimbje gjoksi, dhimbje në krahë ose nofulla, të përziera, djersitje ose gulçim.

Këto probleme zakonisht ndodhin kur furnizimi me gjak në zemër ose tru ngadalësohet ose bllokohet, kështu që është më mirë të kontaktoni mjekun tuaj të përgjithshëm për një test kolesteroli nëse keni vënë re ndonjë nga këto shenja. /Telegrafi/