Maqedonia e Veriut ka strehuar 6.000 refugjatë nga Ukraina

15:05 | 2 Shkurt 2023

Maqedonia e Veriut, deri tani, ka strehuar 6.000 refugjatë ukrainas, të cilët kanë braktisur vendin si pasojë e luftës në këtë vend të dhënat e UNHCR-së dhe Agjencisë për azil të BE-së.

Sipas institucioneve, këto shifra janë deri në Janar 2023, ku vendi ynë renditet në vendin e dytë në Ballkanin Perëndimor, sipas numrit të ukrainasve të pranuar.

Nga rajoni më së shumti refugjatë ukrainas ka pranuar Mali I Zi – 32.000, Serbia – 2.700, Shqipëria – 2.300, Bosnja e Hercegovina – 100. Kosova ka pranuar vetëm 13 gazetarë nga Ukraina, edhe pse paraprakisht kishin shfaqur gatishmërinë për të pranuar 5.000 refugjatë dhe 20 gazetarë.

Top tri vendet e Evropës që kanë pranuar më shumë refugjatë ukrainas janë Polonia – 1.6 milionë, Gjermania – 1 milion dhe Çekia 476.000.

Shpërndaje në rrjete sociale