Thoni “tung” marrëdhënieve të këqija: Ndaloni së zgjedhuri partnerët e gabuar vazhdimisht

12:28 | 9 Qershor 2022

Edhe pse të gjithë duam të gjejmë dikë që do të na dojë, të gjithë kanë qenë në një marrëdhënie të keqe të paktën një herë në jetën e tyre.

Sipas psikologëve, disa njerëz përsërisin vazhdimisht të njëjtat gabime dhe bëjnë zgjidhje që nuk janë aspak të mira për ta, transmeton portal arbresh.info

Për fat të mirë, vetëm me pak më shumë vëmendje dhe vetëdije, është e mundur të ndryshohen modele të tilla, dhe më poshtë po ju zbulojmë disa truke dhe këshilla që do t’ju ndihmojnë.

Ju duhet të dini se çfarë dëshironi

Nëse dëshironi të gjeni partnerin e duhur, fillimisht duhet të përcaktoni se çfarë dëshironi me të vërtetë kur bëhet fjalë për marrëdhëniet romantike. Sigurisht, asnjë person nuk është i përsosur dhe ne nuk mund të marrim gjithmonë atë që duam. Megjithatë, është mirë të jeni të vetëdijshëm për dëshirat dhe nevojat tuaja. Mendoni për vlerat tuaja dhe gjërat që janë vërtet të rëndësishme për ju në jetë dhe mos hyni në një marrëdhënie me dikë, pikëpamjet e të cilit për jetën janë krejtësisht të ndryshme nga tuajat. Në vend që të kërkoni disa cilësi te një partner ideal, është më mirë të përqendroheni në atë se si ndiheni kur jeni në shoqërinë e atij personi. Ky është çelësi.

Studioni mirë lidhjet tuaja të mëparshme

Me siguri e keni dëgjuar shumë herë shprehjen “historia përsëritet”, dhe kjo është vërtet. Merrni pak mundim dhe kthehuni pas në kohë. Mendoni për të gjitha marrëdhëniet që keni pasur dhe çfarë shkoi keq në to. Cilat modele në këto marrëdhënie ishin të gabuara? Cilat gabime nuk duhet të përsëriten? Do të kuptoni se të gjitha ato lidhje që kanë dështuar kanë diçka të përbashkët. Nëse nuk i keni mësuar mësimet, atëherë sigurisht që do të gaboni prap. Derisa të mësojmë, ne priremi të rizgjidhim partnerët e gabuar dhe të përsërisim të njëjtat gabime. Pra, studioni seriozisht të gjitha marrëdhëniet tuaja nga e kaluara dhe shkruani në letër të gjitha avantazhet dhe disavantazhet, si dhe disavantazhet e ish-partnerëve. Premtojini vetes se nuk do të përsërisni të njëjtat gabime apo të hyni në një marrëdhënie me dikë të ngjashëm.

Mos i injoroni “vijat e kuqe”

“Vijat e kuqe” janë shenjat e vogla që na paralajmërojnë për shkaqet që mund të krijojnë shqetësime në një marrëdhënie. Shohim që diçka nuk është në rregull, por shpresojmë që do të zhduket ose të ndryshojë nëse e duam mjaftueshëm personin me të cilin jemi në një lidhje. Fatkeqësisht, “vijat e kuqe” rrallë zbehen. Nëse vëreni shenja të tilla në fillim të lidhjes, mos i injoroni. Mendoni me kujdes nëse vërtet dëshironi të jeni në një lidhje me atë person.

Dëgjoni këshillat miqësore

Sa herë keni qenë me dikë dhe miqtë dhe të dashurit ju kanë thënë se nuk është i duhuri për ju? Kur jemi të dashuruar, ne priremi të injorojmë atë që është e dukshme për të tjerët. Të dashuruarit shpesh na pengon të marrim vendime racionale, por këtu hyjnë miqtë. Nëse miqtë që ju njohin shumë mirë ju thonë se një person i caktuar nuk është i mirë për ju, dëgjoni ose të paktën merrni parasysh këshillat e tyre. Në shumicën e rasteve, miqtë tuaj e shohin të gjithë situatën shumë më realisht dhe duan vetëm më të mirën për ju, kështu që merrni parasysh këshillat dhe paralajmërimet e tyre me qëllime të mira.

Nuk është keq të jeni vetëm

Shumë njerëz hyjnë në marrëdhënie me njerëzit e gabuar vetëm nga frika e vetmisë. Por, a është gabim që të jeni beqarë? Nuk është aspak. Jeta si beqar/e sjell shumë përfitime dhe është gjithmonë më mirë të jesh vetëm sesa me personin e gabuar. Pra, nëse doni të ndaloni së zgjedhuri partnerë të gabuar, është thelbësore të pranoni faktin që jeni vetëm për një kohë. Dhe nuk ka asgjë të keqe me këtë. Besoni në veten tuaj dhe në mundësinë që një ditë do të gjeni vërtet dikë që do të jetë ideal për ju dhe që do t’ju dojë ashtu siç e meritoni, dhe deri atëherë shijoni të gjitha përfitimet e jetës si beqar/e./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale