Para se të shkoni me pushime, hiqni këto pajisje nga priza

20:23 | 2 Korrik 2022

Para se të shkoni me pushime, duhet të fikni pajisje të caktuara, në mënyrë që të mos shkaktojnë dëme apo shpenzime të panevojshme në mungesë.

Çfarë duhet të hiqni nga priza kur shkoni me pushime?

Disa pajisje mund të prishen, disa ende konsumojnë energji elektrike edhe pse nuk punojnë, dhe disa mund të shkaktojnë një mosfunksionim, transmeton portal arbresh.info

Modemët, ruterët dhe pajisjet që kanë një karikues të jashtëm: telefonat celularë, konzolat e lojërave, laptopët, modemet, ruterët dhe të gjitha pajisjet që kanë karikuesin e tyre shtesë duhet të shkëputen nga priza, sepse karikuesit, pavarësisht nëse pajisja funksionon apo jo – konsumojnë energji elektrike.

Pajisjet e vogla shtëpiake: Blenderat, tostierët, kazanët, të gjitha pajisjet me kohëmatës mund të jenë potencialisht të rrezikshme kur nuk jeni në shtëpi. Pra, është më e sigurt t’i fikni ato.

Pajisjet që janë në gatishmëri: Të gjitha pajisjet që kontrolloni me telekomandë nuk janë vërtet të fikura dhe të sigurta derisa të keni shkëputur furnizimin me energji elektrike.

Pajisjet që thjesht duhet t’i fikni

Ajri i kondicionuar: Thjesht fikeni, nuk keni nevojë të shkëputni furnizimin me energji elektrike.

Ngrohësi uji: Thjesht fikni ngrohësin e ujit, ashtu si kur bëni dush./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale