Ramadani: Serbia ka shkelur brutalisht Marrëveshjen e Kumanovës, të përgjigjet para NATO-s

23:34 | 27 Shtator 2023

Ish-Kryeinspektori i Agjencisë Kosovare të Inteligjencës, Burim Ramadani, ka thënë se veprimet serbe nuk po ndëshkohen sa duhet.

Në një paraqitje për emisionin Kiks Kosova, i pyetur se a u planifikuan këto veprime terroriste në veri të Kosovës nga qendra e spiunazhit ruso-serb në Nish të Serbisë, ai thotë që nuk mund të japë një përgjigje definitive, por tha se në vazhdimësi duhet të luftohet propaganda ruse, nga e cila atakohet Kosova.

Kjo qendër, sipas Ramadanit, po financon grupe për ta sfiduar NATO-n dhe Kosovën në të njëjtën kohë, ndërsa ky rast duhet të definohet saktë se a ishin ato formacione paraushtarake.

Sipas njohësit të fushës së sigurisë, me rastin e 24 shtatorit, ka shkelje brutale të Marrëveshjes së Kumanovës të vitit 1999. Serbia, sipas tij, duhet të japë përgjigje se si arritën armët e saj të bien në duar të terroristëve. “Edhe ShBA-ja, e cila e furnizon me armë Serbinë, duhet të kërkojë llogari se ku po shkojnë armët e tyre”, tha Ramadani.

Eksperti i sigurisë thotë se ky rast e ka ndryshuar lojën e Serbisë në raport se nuk mund të rrijë mes dy karrigeve, mes Rusisë dhe BE-së.

Ndër tjerash, ai shton se duhet bërë mbyllja e qendrës ruse të spiunazhit, e cila ka shkaktuar probleme në rajon.