🔴LIVE KQZ: Të gjitha qendrat e votimit janë hapur më kohë

08:07 | 17 Tetor 2021

Zëdhënësi i KQZ, Valmir Elezi, deklaroi se të gjitha qendrat e votimit janë hapur më kohë në ora 07:00 të mëngjesit.

“Numri i qendrave tĂ« votimit ku ka filluar procesi i votimit Ă«shtĂ« 883 me gjithsej 2,477 vendvotime”, deklaroi Elezi.

Sot në Republikën e Kosovës mbahen Zgjedhjet Lokale të shtatat me radhë për Kuvende Komunale dhe të pestat për Kryetarë të Komunave.

Zgjedhjet mbahen për të zgjedhur 38 Kryetarët e Komunave dhe 1,002 anëtarët e 38 Kuvendeve Komunale. Numri i përgjithshëm i kandidatëve të certifikuar për pjesëmarrje në këto zgjedhje është: 5 mijë e 364 kandidatë, prej të cilëve 166 kandidatë për Kryetar Komune dhe 5 mijë e 198 kandidatë për Kuvende Komunale.

Sipas listës përfundimtare të certifikuar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, numri i qytetarëve me të drejtë vote është: 1 milion e 885 mijë e 448.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, fton tĂ« gjithĂ« qytetarĂ«t me tĂ« drejtĂ« vote, qĂ« tĂ« shfrytĂ«zojnĂ« tĂ« drejtĂ«n e tyre kushtetuese, tĂ« drejtĂ«n e votĂ«s, dhe tĂ« dalin pĂ«r tĂ« votuar”, tha Elezi.

Gjithashtu, në këtë orë të parë të fillimit të procesit të votimit, njoftojmë të gjithë votuesit se në ueb faqen e KQZ-së, kqz-ks.org, është duke vazhduar të funksionojë aplikacioni përmes së cilit çdo qytetar mund ta mësojë vendvotimin e tij të saktë.

Gjatë ditës së sotme, me qëllim të informimit të rregullt për pjesëmarrjen në votime dhe ecurinë e procesit zgjedhor, KQZ-ja do të mbajë konferenca në orën 11:30; 15:30 dhe 19:30, ndërsa për konferencën e pestë, lidhur me publikimin e rezultateve prelimanre, do t’iu njoftojmë me kohë./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara