Ku mund të kaloni pushimet nëse ende nuk keni arritur të vaksinoheni?

13:05 | 3 Korrik 2021 | Mira Avdimetaj

Vera po vjen dhe qytetarët kanë filluar të interesohen për vendet se ku mund t’i kalojnë pushimet pasi janë lehtësuar masat për parandalimin e përhapjes së covid-19, shkruan arbresh.info.

E vendet për të cilat më së shumti ka interesim nga kosovarët janë Turqia, Dubai, Maldivet e disa vende tjera të cilat mund të udhëtojnë pa viza.

Për këto vende qytetarët nuk është obligative të kenë dëshmi për vaksinën për Covid.

Lorik Krasniqi, menaxher i agjensionit “Travelmania” në një prononcim për portalin arbresh.info ka thënë se Turqia kërkon vetëm testin e shpejt Antigjent.

Ndërsa vendet si Dubai e Maldive kërkohet testi PRC.

“Vende si Turiq, Dubai, Maldive, ose ne vende tjetër për pushime nuk kërkohet dëshmi për vaksinën. Turqia kërkon vetëm testin Antigjen. Kroacia e Greqia ende nuk e ka zyrtare që lëshon viza por nuk e ka obligative vaksinën. Greqia i ka te mbyllura kufijtë për Kosovën vetëm hapet për udhëtimet speciale jo turistike po ashtu edhe Kroacia. Dubai kërkohet PCR test”, tha ai./arbresh.info/

Lajmet më të lexuara