Google ADS

Dyfishohen ditët e pushimit për të burgosurit, nga shtatë në 14

11:04 | 6 Prill 2022
A Z

Ministria e Drejtësisë,  Albulena Haxhiu gjatë raportimit në Komisionin për Legjislacion, Mandate dhe Imunitete, ka thënë se është rritur pushimi vjetor për të burgosurit nga shtatë në 14 ditë.

Haxhiu, theksoi se të burgosurit deri më tani kishin të drejtë pushimi vetëm shtatë ditë në vit,

Sipas saj në raste të jashtëzakonshme të burgosurit do të kenë mundësi të pushojnë deri në 21 ditë.

“Aktualisht të burgosurit kanë vetëm 7 ditë pushim, plus shtatë ditë në rrethana të jashtëzakonshme ku përfshihen rastet vdekjes dhe të tjera si këto. Ne I kemi shtuar edhe shtatë të tjera të rregullta. Pra tani të burgosurit I kanë 14 ditë pushim, plus shtatë të tjera që përdoren në rrethana të jashtëzakonshme që I bie 21 ditë në vit gjithsej”./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale