Deputetja Idrizi ngrit shqetësimin për ndërtimin e lagjes “Lugina e Diellit” në Veri

11:35 | 2 Nëntor 2020

Seanca e sotme ka filluar më debat të acaruar rreth problemeve të banorëve shqiptarë në Veri të Mitrovicës.

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Valdete Idrizi ka thënë se është shqetësues se si në atë pjesë po ju mundësohet jetesa banorëve serbe edhe epa qenë pjesës e Kosovës,  ndërsa banoret shqiptarë po pengohen që të jetojnë në atë pjesë, raporton arbresh.info

Idrzi ka ngritur shqetësimin dhe për ndërtimin e lagjes, ”Lugina e Diellit”.

“ Aktualisht janë duke u ndërtuar edhe disa ndërtesa projekti madhor, “Lugina e Diellit” edhe në këto banesa pritet të vendosen vetëm serb. Siç e kemi parë aty po vendosen edhe banor nga Serbia shtetas jo të Kosovës. Ne bazë të kërkesave përpilojnë plane për ndërtimin  banesave kolektive dhe po bien serbë nga Serbia. Nuk ka as një raste ku është lejuar nga komuna paralele që ndonjë banës të merr ndonjë nga  nacionaliteteve tjera. Këtu ka rritje të banorëve serbe dhe zvogëlimi i shqepëtave. Ata s’po lejojnë as shtëpitë të rinovohen nga shqiptarë”.

Për këtë shqetësimi të tyre ditë më parë ka shkruar edhe portali Arbresh.info

Shpërndaje në rrjete sociale