Këta janë liderët më të paguar në botë

13:25 | 11 Shkurt 2020

Për të identifikuar 20 udhëheqësit me pagën më të lartë në botë, Buletini Ekonomik analizoj shifrat e kompensimit vjetor të disponueshme publikisht, faqet e internetit të shteteve përkatëse, si dhe të dhënat nga organizata të tilla si Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Factbook World CIA.

Këta janë Top 20 liderët më të paguar në botë:

 1. Édouard Philippe
 • Title: Prime Minister of France
 • Annual salary (in USD): $220,505.00
 • GDP per capita: $40,145.94
 1. Jimmy Morales
 • Title: President of the Republic of Guatemala
 • Annual salary (in USD): $227,099
 • GDP per capita: $7,421.29
 1. Leo Varadkar
 • Title: Taoiseach
 • Annual salary (in USD): $234,447
 • GDP per capita: $66,548.10
 1. Katrín Jakobsdóttir
 • Title: Prime Minister of Iceland
 • Annual salary (in USD): $242,619
 • GDP per capita: $49,704.76
 1. Stefan Löfven
 • Title: Prime Minister of Sweden
 • Annual salary (in USD): $244,615
 • GDP per capita: $46,519.75
 1. Lars Løkke Rasmussen
 • Title: Prime Minister of Denmark
 • Annual salary (in USD): $249,774
 • GDP per capita: $46,329.81
 1. Adrian Hasler
 • Title: Prime Minister of the Principality of Liechtenstein
 • Annual salary (in USD): $254,660
 • GDP per capita: N/A
 1. Charles Michel
 • Title: Prime Minister of Belgium
 • Annual salary (in USD): $262,964
 • GDP per capita: $42,497.40
 1. Justin Trudeau
 • Title: Prime Minister of Canada
 • Annual salary (in USD): $267,041
 • GDP per capita: $44,134.80
 1. Cyril Ramaphosa
 • Title: President of the Republic of South Africa
 • Annual salary (in USD): $273,470.00
 • GDP per capita: $12,317.97
 1. Xavier Bettel
 • Title: Prime Minister of Luxembourg
 • Annual salary (in USD): $278,035
 • GDP per capita: $93,891.49
 1. Sebastian Kurz
 • Title: Chancellor of Austria
 • Annual salary (in USD): $328,584
 • GDP per capita: $45,478.96
 1. Mohamed Ould Abdel Aziz
 • Title: President of Mauritania
 • Annual salary (in USD): $330,000
 • GDP per capita: $3,655.37
 1. Jacinda Ardern
 • Title: Prime Minister of New Zealand
 • Annual salary (in USD): $339,862
 • GDP per capita: $35,244.99
 1. Angela Merkel
 • Title: Chancellor of Germany
 • Annual salary (in USD): $369,727
 • GDP per capita: $46,719.29
 1. Scott Morrison
 • Title: Prime Minister of Australia
 • Annual salary (in USD): $378,415
 • GDP per capita: $46,554.63
 1. Donald Trump
 • Title: President of the United States
 • Annual salary (in USD): $400,000
 • GDP per capita: $54,440.90
 1. Ueli Maurer
 • Title: President of the Swiss Confederation
 • Annual salary (in USD): $482,958
 • GDP per capita: $56,473.64
 1. Carrie Lam
 • Title: Chief Executive of Hong Kong
 • Annual salary (in USD): $568,400
 • GDP per capita: $57,081.14
 1. Lee Hsien Loong
 • Title: Prime Minister of Singapore
 • Annual salary (in USD): $1,610,000
 • GDP per capita: $86,810.78