Chauvin mbrohet në heshtje në gjykimin e vrasjes së George Floydt

20:05 | 15 Prill 2021

Derek Chauvin shfrytëzoi Amendamentin e Pestë për të heshtur duke refuzuar të mbrohet në gjyqin kundër tij me rastin e vdekjes së afro-amerikanit, George Floydt.

Chauvin, duke folur para se të hynte në gjykatë, tha se “është vendimi im për të mos dëshmuar”, raporton cnn.

“Ne jemi këshilluar dhe kemi shikuar para dhe mbrapa rrethanat e kësaj çështje. Kjo do të ishte një lloj nënvlerësimi, apo jo?” tha Nelson.

Nëse do të kishte zgjedhur të dëshmonte, prokurorët do të lejoheshin ta merrnin në pyetje.

Ndryshe, Chauvin dyshohet se i shkaktoj vdekjen Floydt duke i vendosur këmbën në kokë me rastin e arrestimit.

Shpërndaje në rrjete sociale