Pas lëndimit të tmerrshëm, Bryant këshillon Haywardin

14:02 | 19 Tetor 2017

Gordon Hayward ka pësuar një lëndim të rëndë gjatë takimit mes Boston Celtics dhe Cleveland Cavaliers.

Kjo ka bërë që shumë basketbollistë të solidarizohen me Haywardin, ku mesin e tyre ka ardhur një këshillë për mënyrën më të lehtë të shërimit.

Kobe Bryant ka shkruar një letër prekëse në llogarinë personale në Instagram i ka treguar proceset që duhet t’i kalojë për ta përballuar sa më lehtë lëndimin lojtari i Celtics.

“Pikëllohu, nervozohu, irritohu, bërtit, qaj. Kur do të zgjohesh do të mendosh se ishte vetëm një ankth, vetëm e vetëm për ta kuptuar se ishte shumë e vërtetë. Do të bëhesh nervoz dhe do të lutesh që të kthehesh prapa, prapa në ndeshjen që luajte, por realiteti nuk të kthen asgjë prapa dhe atë s’duhetta bësh as ti”

“Tani është koha që të fokusohesh dhe të përgatitesh për operimin, pyeti të gjitha pyetjet se a je i gatshëm dhe a e kuptove procedurën që ta përfytyron sa më mirë procesin në të cilin do të kalosh. Pastaj fokusohu te procesi i shërimit ditë për ditë. Është një udhëtim i gjatë por nëse fokusohesh në momentet e vogla përgjatë rrugës, do të gjesh bukuri gjatë luftës, duke bërë gjësende të thjeshta,të cilat para lëndimit nuk i kishe menduar, pasi që i kishe të gatshme”.

“Kjo gjithashtu do të thotë se kur të kthehesh ti do të kesh një perspektive të re. Do të jesh shumë falënderues që je i aftë të ngritësh,të ecësh,të vraposh, pastaj do të stërvitesh më shumë se që ke bërë ndonjëherë, do të kthehesh duke qenë më i mirë nëse e sheh besimin brenda. Të dëshiroj të gjitha të mirat gjatë këtij udhëtimi vëllai im”, ka shkruar Kobe në Instagram duke postuar fotografinë e Haywardit.

Be sad. Be mad. Be frustrated. Scream. Cry. Sulk. When you wake up you will think it was just a nightmare only to realize it’s all too real. You will be angry and wish for the day back, the game back THAT play back. But reality gives nothing back and nor should you. Time to move on and focus on doing everything in your power to prepare for surgery, ask all the questions to be sure you understand fully the procedure so that you may visualize it in your subconscious while being operated on and better the chance of it’s success. Then focus on the recovery process day by day by day. It’s a long journey but if you focus on the mini milestones along the way you will find beauty in the struggle of doing simple things that prior to this injury were taken for granted. This will also mean that when you return you will have a new perspective. You will be so appreciative of being able to stand, walk, run that you will train harder than you ever have. You see the belief within you grow with each mini milestone and you will come back a better player for it. Best of luck to you on this journey my brother #mambamentality always.

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Lajmet më të lexuara