Google ADS

Rama: 4.5 milionë vizitorë të huaj erdhën në Shqipëri në gjashtë muajt e parë të këtij viti

08:27 | 10 Korrik 2024
R J

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka thënë se 4.5 milionë vizitorë të huaj erdhën në Shqipëri në gjashtë muajt e parë të këtij viti.

Ai përmes një postimi në Facebook ka thënë se kjo do të thotë se është +34 për qind, krahasuar me vitin e kaluar.

“Ndërkohë kemi hyrë në pikun e flukseve turistike ku së bashku me operatorët privatë që çdo ditë prezantojnë ofertën shqiptare por edhe me përgjegjësinë e jashtëzakonshme të ofrimit të cilësisë së shërbimit, si edhe me bashkitë e me gjithë institucionet publike jemi në koordinim për mbarëvajtjen e sezonit veror”.

“Ndërkohë disave që luftojnë me faktet dhe rrinë e shkruajnë se plazhet janë bosh, u them mos kini frikë të gëzoheni për Shqipërinë për inat të qeverisë, se Shqipëria është e të gjithëve qeveritë vejevijnë dhe kijeni parasysh se turistët janë në plazhe, në male, në qytete, në Tiranë dhe prej tyre fiton ekonomia familjare e shqiptarëve, kudo ata shkelin dhe ekonomia kombëtare e Shqipëria po e po”, ka shkruar ai.

Shpërndaje në rrjete sociale