Google ADS

Papunësia në Shkodër, një prej qarqeve me numrin më të madh të bizneseve të mbyllura gjatë pandemisë

12:51 | 25 Dhjetor 2020

Gjatë këtij viti, Shkodra rezulton një ndër 3 qarqet me numrin me të lartë të papunëve.

Sipas të dhënave zyrtare që referohen nga Anketa e Forcave të Punës, ky qark,shënoi një rritje të treguesit në tremujorin e tretë me 6.4 pikë përqindje në raport me të njëjtën periudhe të një viti më pare.

Shifrat janë të larta dhe kjo pranohet edhe nga inspektoriati i punësimit në Shkodër.

Prej rreth 10 vitesh, Shkëlqim Hamzi dhe Përparim Isufi dalin çdo ditë pranë sheshit “Isa Boletini”,në kërkim të punës. Ata tregojnë se nuk përfitojnë as ndihmë ekonomike dhe familjet e tyre nuk kanë asnjë të ardhur.

Shkodra rezulton të jetë edhe një prej qarqeve me numrin më të lartë të bizneseve të mbyllura gjatë pandemisë ndërsa që nga Janari i këtij viti numri i të papuneve të regjistruar zyrtarisht është shtuar me mbi 3000 persona./TCH

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme