Ceremonia e betimit të Metës president, Papa Françesko: Bekime për të gjithë shqiptarët

16:24 | 21 Korrik 2017

Papa Françesko ka uruar Ilir Metën më rastin e zgjedhjes së tij në postin e Presidentit të Republikës. Në mesazhin e dërguar nga Selia e Shenjtë, Papa Françesko i përcjell përgëzimet më të sinqerta Metës për detyrën e re dhe shpreson në angazhimin e tij për të forcuar solidaritetin dhe unitetin e qytetarëve shqiptarë.

Më poshtë teksti i plotë i letrës:

Shkëlqesisë së Tij, z. Ilir Meta

Presidenti i Republikës së Shqipërisë

Teksa ju bëheni gati të filloni bëheni mandatin tuaj si President i Republikës së Shqipërisë, dëshiroj t’ju përcjell përgëzimet më të ngrohta ju dhe qytetarëve shqiptarë. Të ndërgjegjshëm për klimën pozitive të respektit dhe besimit reciprok ekzistues në Shqipëri midis njerëzve me tradita të ndryshme fetare. Lutem që ju të mund të forconi gjithnjë e më shumë angazhimin tuaj për avancimin e lirisë, solidaritetit dhe unitetit drejt të mirës së përbashkët. Lutem që për të gjithë shqiptarët të ketë bekime hyjnore për paqe dhe prosperitet.

Papa Françesko

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara