Aparatura që zbulon substancat narkotike vjen në Shqipëri

23:25 | 9 Qershor 2021

Drejtori i Përgjithshëm i Doganave, Genti Gazheli, priti në një takim  autoritetet e “Border Force International”, të Britanisë së Madhe,  në kuadër të bashkëpunimit që kanë autoritetet doganore me Border Force International.

Në kuadër të kësaj vizite Autoritetet e Border Force International i dhuruan Administratës Doganore Shqiptare tre pajisje kontrolli “Agilent”, në  funksion të luftës kundër trafiqeve të paligjshme.

Agilent Technologies udhëheq industrinë me instrumente të fuqishëm që ofrojnë aftësinë për të konfirmuar dhe vlerësuar mijëra substanca narkotike.

Analizuesi i substancave të ndryshme quhet “Handheld Raman” dhe identifikon mijëra substanca narkotike dhe kimike që mund të jenë të paketuara në materiale të ndryshme. Me pak fjalë me anë të kësaj pajisje, pakot e dyshuara nuk kanë nevojë që të hapen, por me një skanim të thjeshtë të “Raman”, mund të zbulohet çfarë ka brenda tyre.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara