Rritet numri i të prekurve nga tumoret në zonën e Vlorës

23:34 | 23 Dhjetor 2018

Tumoret janë rritur ndjeshëm në qytetin e Vlorës ndërsa më të përhapurit janë ata të kolonit dhe gjirit.

Kjo situatë shqetësuese konfirmohet nga Ongologia e Spitalit të Vlorës Juliana Çuni e cila shprehet se vazhdimisht shfaqen raste të reja.

Edhe ndërgjegjësimi i qytetarëve për kujdesin këtë vit ka ndryshuar shumë pasi dhe numri i vizitave është 500 fishuar vetëm në një vit.

Sipas Onkologes janë një sërë faktorësh të cilët ndikojnë në këtë rritje, nga faktori gjenetik, ushqimet dhe deri te rrezatimet e ndryshme.

Shpërndaje në rrjete sociale