Google ADS

Krijohet një antibiotik i ri, vret edhe infeksionet nga droga

14:42 | 24 Shkurt 2020
Arbresh Info

Shkencëtarët kanë zbuluar një antibiotik të ri që mund ti mbys edhe infeksionet nga droga.

Çdo vit, më shumë se 2.8 milion amerikanë përdorën antibiotik dhe qëndruan rezistent ndaj infeksioneve.

Prej tyre 35,000 vdiqën, raporton “Daily Mail”

Është një zbulim premtues shumë i parashikuar nga ekspertët e shëndetit publik në të gjithë botën pasi Organizata Botërore e Shëndetit ka paralajmëruar se rezistenca ndaj antibiotikëve është një kërcënim kryesor për mbijetesën njerëzore.

Organizata Botërore e Shëndetit i quajti antibiotikët si njëri nga kërcënimet më të mëdha të botës shëndetësore dhe zbulimeve të këtyre viteve.

Antibiotikët fillojnë me penicilin, medikamenti më i rëndësishëm tek njerëzit. Vet penicilini ka shëruar jetën e 200 milionë njerëzve që kurë u zbulua në vitin 1928.

Shpërndaje në rrjete sociale