Mickoski: Ligji për letërnjoftimet është bllokuar nga vërejtjet e ambasadorit fqinjë

16:51 | 18 Shkurt 2021

Kryetari i OBRM-PDUKM, Hristijan Mickoski, tha se ai mbështet një zgjidhje për përfshirjen e përkatësisë etnike të qytetarëve në letërnjoftimet. Kur u pyet nga një gazetar nëse kishte ndonjë prapavijë në reagimet nga Greqia për shkak të përdorimit të termit maqedonas, Mickoski konfirmoi se ligji ishte bllokuar sepse ambasadori nga vendi ynë fqinj kishte vërejtje serioze në lidhje me të.

“Nëse Zoran Zaev me të vërtetë dëshiron ta bëjë këtë, sepse deri më tani ai ka shkelur brutalisht rregullin për përdorimin e flamurit Evropian 100 herë, këtu është arsyeja pse ai nuk e bëri atë tani dhe paraqiti ligjin brenda Kuvendit me flamurin Evropian në mënyrë që unë a mund ta identifikoj veten si maqedonas” pyeti Mickoski.

“Këtu, pse të mos e bëjmë nëse ai me të vërtetë ka një dëshirë të tillë. Le ta paraqes me flamur evropian dhe publiku do të shohë nëse është kështu. Përndryshe, absolutisht, po, kjo është përgjigjja, ekziston një vërejtje serioze nga ambasadori i një prej vendeve tona fqinjë”, përfundoi Mickoski./Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara