Maleski kritikon Crvenkovskin dhe Ivanovin: Kështu nuk flasin ish-presidentët

11:23 | 28 Shtator 2021

Denko Maleski i referohet fjalimeve të ish-presidentëve Branko Crvenkovski dhe Gjorge Ivanov, të cilët dje në ASHAM përmes fjalimeve të tyre komentuan situatën politike aktuale, në vend që, siç shkruan Maleski, t’i referohen asaj që kanë bërë në mandatet e tyre.

Kjo nuk është ajo që thonë ish-krerët e shteteve në një demokraci. Kjo është ajo që thonë presidentët grindavecë të cilët nuk mund të përballen me të metat e qeverisë së tyre në të cilën kishte të gjithë elementët për të cilët kritikohet qeveria aktuale, shkruan profesor Denko Maleski në rubrikën e tij për “Plusinfo”.

“Historia politike e demokracive si Amerika, për shembull, tregon se si duhet të sillen ish-presidentët. Me përjashtim të Donald Trump, i cili, do të doja të besoja, vetëm e konfirmon rregullin, ish-presidentët amerikanë janë një shembull i mirësjelljes dhe moderimit kur flasin në publik. Të lirë për të shprehur pikëpamjet e tyre për çfarëdo që duan, ish-presidentët ende flasin kryesisht për presidencën e tyre.

Ata shmangin, përveç rasteve të izoluara, të deklarohen në ngjarjet aktuale politike për të cilat është përgjegjës presidenti aktual, dhe jo ata. Ata thjesht mendojnë se nuk është as e drejtë dhe as e mirë, kur dikush tjetër është përgjegjës për drejtimin e vendit, për ta bërë veten të zgjuar dhe për të gjykuar se çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqe”, shkruan Maleski.

Ai thotë se në vend që të thoshin me çfarë detyrash u përballën si presidentë, çfarë bënë për të arritur qëllimet strategjike të përcaktuara në vitin 1991, anëtarësimin në NATO dhe BE dhe cilat janë mësimet e nxjerra, ata qëlluan ndaj qeverisë aktuale./Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara