Google ADS

Gjykata e Strasburgut: Ramkovski dhe e bija u burgosën pa dëshmi

15:56 | 8 Shkurt 2018
Arbresh.info

Gjykata evropiane për të drejtat e njeriut në Strasburg sot ka publikuar aktakuzën në favor të Velija Ramkovskit dhe vajzës së tij Emel Ramkovska pas ankesës që kishin ngritur mbi kriteret e paraburgimit, por edhe zgjatjes së paraburgimit në rastin “Merimanga” që ka zgjatur më shumë se një vit.
Sipas aktakuzës, shteti duhet të paguajë zhdëmtim në para prej nga 780 euro.

Gjykata e Strasburgut shkurt sqaron rastin dhe thirret në nenin 5 paragrafi 3 për të drejtën e lirisë dhe mospasjes së arsyeve për paraburgim që në këtë rast ka shkelje, si dhe nenin 6 dhe paragrafin 2 për prezumpcion të pafajësisë sipas Konventës evropiane për të drejtat e njeriut./Gazeta Express/

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme