Familjarët e viktimave në Llaskarcë kërkojnë aktvendim sa më të shpejtë nga Gjykata

13:47 | 24 Janar 2023

Superekspertiza që e kemi pritur më shumë se një vit dhe fakti që sot nuk janë paraqitur ekspertët, sërish na krijon dyshimin se ky proces gjyqësor nuk po shkon në drejtim të shmangies së shqetësimeve dhe të harrohet dhe me këtë të jepet mundësia që e vërteta dhe drejtësia të dalin në dritë, deklaroi Sinisha Ristovski, vëllai i të ndjerit Dejan Ristovski, i cili humbi jetën në aksidentin në afërsi të Llaskarcës.

Supereksperti që Gjykata e urdhëroi në dhjetor të vitit 2021, u refuzua nga fakultetet shtetërore, me arsyetimin se ekspertët e tyre tashmë kishin marrë pjesë në ekspertizën e mëparshme ose nuk ishin kompetent për të. Pas refuzimit të fakulteteve, lënda është dërguar në Byronë për ekspertizë ligjore, e cila ka aftësinë të formojë një ekip ekspertësh të licencuar që do të kryejnë një superekspertizë.

Ekspertiza nga Byroja për ekspertiza ka mbërritur në sencën e kaluar dhe i është dorëzuar prokurorit dhe të pandehurve përmes mbrojtësve të tyre.

Në një deklaratë për media pas seancës së sotme, në të cilën gjykata mori vendim, pas pëlqimit të dhënë të të gjitha palëve, për shkak të ekonomizimit dhe përshtatshmërisë së procedurës, duhet të lexohen të gjitha provat e deritanishme dhe procedura të vazhdojë me inspektimin e superekspertëve, të paraparë për seancën e ardhshme, Ristovski tha se deri në seancën e së enjtes, në të cilën është parashikuar të dëshmojnë dy ekipe të inxhinierëve mekanikë dhe të trafikut, nuk mund të jemi të sigurt nëse do të ketë gjykim tjetër.

I akuzuar në rastin e aksidentit në afërsi të Llaskarcës, i ndodhur më 13 shkurt të vitit 2019, ku humbën jetën 16 persona dhe mbetën të lënduar rëndë mbi 30 të tjerë, është Durmish Beluli, pronari i kompanisë “Durmo Turs”, personi përgjegjës për transportin në kompania Ramzi Miftari dhe shoferi i autobusit Manoil Trifunovski, të cilët akuzohen për kryerjen e veprave të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pronës në trafik, ndërsa tre punonjësit e stacionit të kontrollit teknik, Igor Gjorgjievski, Goran Dukovski dhe Jane Bovarski, akuzohen për bashkëpunim në të njëjtën vepër.

Shpërndaje në rrjete sociale