As Janevës nuk iu dha të shikohet dëshmia e Zoran Milevskit

17:21 | 26 Shtator 2019

Avokatët e Katica Janeva sot filluan të shikojnë provat që posedon Prokuroria për ndjekje të krimit të organizuar kundër saj për rastin “Haraçi”, por do të vazhdojnë eventualisht edhe nesër, me gjasë të hënën. Provat u shikuan personalisht edhe nga Janeva, por siç thanë avokatët për shkak të rregullave të shtëpisë së burgut, ajo duhej të kthehej në paraburgim në Shuto Orizare, ndërsa avokatët vazhduan ti shikojnë provat me pëlqimin e saj.

Ndër provat që panë sot ishin ato të prokurorëve të PSP-së, Lile Stefanova dhe Burim Rustemi, por jo edhe i të dyshuarit të dytë për rastin “Haraçi”, Zoran Milevskit, siç ishte rasti dje në provat e siguruara nga avokatët e të dyshuarit të parë Bojan Jovanovskit.

Siç thanë avokatët e Janevës, nuk kishte asnjë arsyetim për këtë, domethënë prokurori konsideroi se nuk ishte detyrim i saj.

Avokatët e Janevës besojnë se sipas praktikës së Strasburgut duhet të jepen të gjitha provat. Ata as nuk lejuan të shikojmë as provat e PI-masave që janë përdorur nga Janeva.

Ata paralajmëruan se do të vazhdojnë të shikojnë provat dhe javën tjetër dhe eventualisht do të japin dëshmitë e tyre.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara