Probleme me aromën e keqe të gojës? Kjo është arsyeja kryesore

11:51 | 11 Tetor 2018

Goja juaj mban erë të keqe përsëri? Nëse i keni përjashtuar të gjitha arsyet ose sëmundjet që mund t’ja u sjellin këtë mos i humbni shpresat! Në të vërtetë ka një kurë të thjeshtë por të besueshme për frymëmarrje të keqe. Era e keqe e gojës mund të jetë një shenjë që ju jeni të dehidratuar.

Mos mendoni se të jetoni duke e larë gojën katër herë në ditë, do të shpëtoni nga ajo. Kur goja juaj të bëhet e thatë, ju do të keni më pak pështymë. Dhe kur ke pak pështymë, ushqimi dhe bakteret tentojnë të qëndrojnë në gojë për një periudhë shumë më të gjatë kohore .Dentistët  thotë se pirja  e 2 litrave ujë çdo ditë mund të çojë në probleme më të rralla të dhëmbëve.

Dhe kini kujdes ju që pini kafe ose alkool, pirja e duhanit ose medikamenteve të caktuara mund të shkaktojnë gojë të thatë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara