Google ADS

Nuk duhen lënë palarë këto tre pajisje shtëpiake sepse do të helmoheni

22:58 | 14 Shtator 2018

Një studim britanik zbuloi se 71% e pajisjeve shtëpiake më të përdorshme mund të jenë të rrezikshme nëse nuk i pastrojmë.

Kjo gjë ndodh për faktin se  nëse nuk pastrohen janë një opsion i i infektimit të mikrobeve dhe mund të shkaktojnë një sërë patologjish.

 Ja cilat janë këto pajisje të rrezikshme dhe këshillat që duhet të ndiqni për ta parandaluar:

Frigoriferi

Disa studime kanë treguar se bakteret si E.coli, salmonela dhe listeria mund të fshihen në frigorifer (sidomos në mbeturinat e ushqimit dhe në kutitë) dhe të shkaktojnë helmim potencial ushqimor, dhimbje abdominale dhe simptoma të gripit. Si ta pastroni atë: ideale do të ishte të pastroni raftet çdo javë, ndërsa çdo tre muaj ju nevojitet një pastrim më i thellë, me detergjent të veçantë dhe ujë të nxehtë.

Lavatriçja

Temperaturat e ulëta të larjes dhe detergjentet pa zbardhues lejojnë që mikrobet dhe bakteret të mbijetojnë brenda makinës larëse. Jo çuditërisht, në 44% të tyre ata janë gjetur gjurmë të E. coli dhe Staphylocoçus aureus. Si ta pastroni atë: makinat larëse duhet të dezinfektohen çdo muaj. Pastroni sirtarin e detergjentit, vendoseni në ujë të ngrohtë dhe sapun dhe pastaj me një furçë të vjetër eliminoni mykun. Pastaj vendoseni atë në vend.

Furra

Akumulimi i yndyrës është i përkryer për rritjen bakteriale. Kjo nuk është rastësi, një studim zbuloi se ka më shumë mikrobe në furra se në tualete. Si ta pastroni atë : çdo javë duhet të pastroni derën e furrës, dhe një herë në muaj, duhet të bëni një pastrim më të plotë të pajisjes, duke përdorur një pastrues të veçantë ose një përzierje me ujë të nxehtë dhe detergjentë.

Shpërndaje në rrjete sociale