Lexojnë shumë dhe truri u punon “njëqind në orë”: Zbuloni për cilat shenja bëhet fjalë

14:11 | 25 Janar 2022

Të gjithë i duan në ekipin e tyre, pasi atyre u punon truri shumë shpejt dhe u pëlqen që gjithmonë të marrin njohuri.

Ky lloj inteligjence shpesh quhet “njerëz të librit”. Zakonisht lidhet me mësimin akademik, llojet e të dhënave të bazuara në faktet që mbledhim në shkollë, transmeton portal arbresh.info

Ata nuk mbajnë mend vetëm fakte dhe regjistrime. Truri i tyre mund të krijojë një lidhje rrufe për t’i ndihmuar ata të kuptojnë pothuajse çdo temë.

Nëse mendoni se jeni një nga ata njerëz punëtorë, por nuk jeni në këtë listë, mbani mend se inteligjenca vjen në forma të ndryshme. Ne e përshkruajmë dikë si “i zgjuar i rrugës” ose “i zgjuar me librin”. Ne e dimë ndryshimin midis sensit të përbashkët dhe njohurive të përgjithshme.

Këto janë shenjat më inteligjente të zodiakut në astrologji, të njohura për “leximin e librave”.

Binjakët

Janë shenjë e ajrit, shtëpia e tretë është pozicioni i tij i dhënë dhe sundimtari i tij planetar nuk është askush tjetër përveç vetë Mërkuri. Mënyra se si ata fluturojnë rreth turmës, flasin e flirtojnë dhe duket se ndryshojnë mendje nga momenti në moment, thjesht tregon se sa shpejt funksionon truri i tyre.

Binjakët janë të shkëlqyer kur bëhet fjalë për njohuritë akademike, me aftësinë për t’u njohur me çdo lëndë intelektuale. Megjithatë, ajo ku me të vërtetë shkëlqen është transmetimi i atyre të dhënave.

Si shenjë që pëlqen të flasë, Binjkët mësojnë shumë edhe duke dëgjuar dhe aftësia e tyre për t’u lidhur me të gjitha llojet e njerëzve të ndryshëm i bën ata mësues fantastikë.

Virgjëresha

Virgjëresha, e sunduar gjithashtu nga Mërkuri, është e lindur për të kryer studime. I pëlqen të përpilojë lista të dhënave, të mbajnë tabela të detajuara dhe të anbalizojnë gjërat.

Një pjesë e asaj që e bën Virgjëreshën kaq të zgjuar janë aftësitë e saj organizative; sikur të kishin një bazë të dhënash të madhe në kokën e tyre, në të cilën gjithçka që kishin mësuar ndonjëherë ishte kategorizuar dhe shënuar në mënyrë të përsosur.

Ata mund të arrijnë atje dhe të marrin atë që u nevojitet, edhe nëse është një gjë e vogël e pabesueshme që dikush tjetër do ta kishte harruar shumë kohë më pare, transmeton portal arbresh.info

Peshorja

Midis prirjes së Peshores për t’i kënaqur të gjithë (ata i urrejnë argumentet fillestare) dhe kujdesit që i kushtojnë pamjes së tyre fizike (ato e vlerësojnë bukurinë), ato mund të duken paksa të cekëta në fillim.

Ata sigurisht nuk veprojnë si të gjithëdijshëm hiperinteligjentë.

Kujdes me Peshoret, sepse kjo shenjë shumë rrallë ia “përplas” dikujt intelegjencën në fytyrë. Ata duan siguri që të shpalosen deri në detaje me dikë./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara