Kafshët shtëpiake përmirësojnë gjëndjen tuaj emocionale!

09:52 | 23 Janar 2020

Nëse jeni në një gjendje jo shumë të mirë psikologjike dhe emocionale, atëherë merrni njjë kafshë shtëpiake!

Sipas një studimi të publikuar së fundmi në “BMC Psychiatry”, të kryer nga hulumtuesit e universiteteve të Liverpoolit, Manchesterit dhe Southamptonit, është arritur në përfundimin se kafshët shtëpiake mund të përmirësojnë shëndetin mendor të njerëzve.

little girl with a cat and a dog

Hulumtuesit rishikuan 17 studime ndërkombëtare për të eksploruar kualitetin, natyrën dhe nivelin e dëshmive që sugjerojnë se kafshët janë të mira për shëndetin e njerëzve. Kështu, ata konstatuan se kafshët shtëpiake janë të mira për menaxhimin e mirëqenies mendore, e në veçanti gjatë periudhave të ndryshme të krizave.

Por, mbajtja e kafshëve shtëpiake ka edhe efekte negative emocionale dhe psikologjike, në veçanti kur ato ngordhin dhe pronari mërzitet. Sidoqoftë, autorët e studimit thonë se ende duhet të kryhen hulumtime më të hollësishme për të pasur dëshmi të qarta sa i përket rolit të kafshëve shtëpiake në mirëqenien e njerëzve.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara