Shala thotë se Asociacioni duhet të krijohet pas njohjes reciproke

20:22 | 21 Tetor 2020

Endrit Shala, shefi i Grupit Parlamentar të Nisma-AKR, ka thënë se ata janë pro themelimit të Asociacionit të Komunave Serbe nëse ai bëhet sipas vendimit të Gjykatës Kushtetuese të vitit 2015.

“Asociacioni i Komunave Serbe sipas marrëveshjes së vitit 2013, asaj të vitit 2015 dhe aktgjykimit të Kushtetueses është obligim ndërkombëtar i Kosovës dhe institucioneve të saj. Por besoj se për të gjithë është e qartë se Asociacioni i Komunave Serbe do të themelohet vetëm sipas aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës”, thotë ai.

”Madje, sipas aktgjykimit të saj vetëm si pjesë e marrëveshjes gjithëpërfshirëse mes Kosovës dhe Serbisë për njohjen reciproke”.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara