Qeveria Kurti e shqetësuar për dhunën ndaj anëtarëve të PSD-së: Ne besojmë në të drejtën për protestë demokratike

22:22 | 16 Korrik 2021

Pas njoftimit të Policisë së Kosovës për suspendimin e një zyrtari policor pas arrestimit të tetë zyrtarëve të PSD-së, ka ardhur edhe reagimi i Qeverisë Kurti2.

Përmes një postimi në Facebook, qeveria ka shprehur shqetësimin e saj rreth pamjeve të dhunës gjatë arrestimit të anëtarëve të PSD-së, shkruan arbresh.info.

“Ne besojmë në të drejtën për protestë demokratike sepse ajo para se gjithash është një e drejtë e patjetërsueshme që kultivohet dhe garantohet në shoqëritë demokratike. E tillë është shoqëria jonë dhe Qeveria e Republikës së Kosovës afirmon këtë të drejtë. Jemi të shqetësuar nga pamjet e dhunës sot gjatë një aksioni të Partisë Socialdemokrate”, thuhet në reagim.

Po ashtu, Qeveria tregon edhe masat që janë ndërmarr ndaj zyrtarëve policor, të cilët kanë mbikëqyrur operacionin në aksionin e PSD-së.

“Policia e Kosovës ka përgjegjësinë për ruajtjen e rendit, qetësinë publike dhe mbrojtjen e pronës, duke respektuar të drejtat e njeriut. Përgjegjësi për operacionin e policisë tashmë është suspenduar, kurse Inspektorati Policor i Kosovës po vazhdon hetimet e mëtutjeshme lidhur me rastin. Në qeverisjen demokratike nuk ka vend për dhunë nga askush”, thuhet tutje në reagim./arbresh.info/