Ushtria Amerikane do të fillojë të përdor pushkët e fuqishme sa një tank

17:35 | 13 Dhjetor 2018

Ushtria e SHBA po shqyrton prodhimin e një pushke të re që mund të jetë ekuivalente me fuqinë e një tanku.

Një formacion i Next Generation Squad (NGSAR) pritet të mbajë në duar një pushkë të tillë që nga fillimi i vitit 2022, sipas prestigjozes The Military Times.

Pushka 6,8 mm jo vetëm që ka forcë më të madhe, por gjithashtu shfaq saktësi të përmirësuar nga distanca më të mëdha.

Përveç tjerash, ajo gjithashtu është në gjendje për t’u përshtatur me çdo mot dhe terren të hasur nga ushtarët.

Zyrtarët e ushtrisë janë aq të kënaqur me rezultatin, ndërsa thonë se pushkët janë “më të mira se çdo armë tjetër e mbajtur nga trupat tokësor”.

Sapo pushkët të jenë gati të prodhohen, ato do të zëvendësojnë 80,000 armët automatike të skuadrës M249 aktualisht në përdorim.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara