Japonezët vendosin besimin fetar në një prift robot

22:34 | 14 Gusht 2019

Një tempull 400-vjeçar në Japoni është duke u përpjekur që të ngjall interesim për Budizmin përmes një prifti robotic, duke besuar se ai do të ndryshojë idenë mbi fenë.

Kritikët e krahasojnë androidin me “përbindëshin e Frankensteinit”, transmeton portali arbresh.info

Roboti Kannon, është vendosur një hyrjen e tempullit budist dhe predikon mësimet fetare në tempullin Kodaiji në Kioto.

“Ky robot nuk do të vdesë kurrë, ai thjesht do të vazhdojë të azhurnohet vetvetiu dhe të evoluojë,” tha prifti Tensho Goto për AFP, transmeton portali arbresh.info

“Kjo është bukuria e një roboti, mund të ruaj njohuri përgjithmonë dhe pa kufi”, tha ai.

Roboti me madhësi të rritur filloi shërbimin në fillim të këtij viti./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale