Google ADS

Organet që dëmtoi covidi: Të infektuarit, 10 vite më të plakur për shkak të pasojave

06:57 | 17 Prill 2021

Covid 19 përveç efekteve anësore që zgjasin edhe disa muaj pasi e ke kaluar sëmundjen dëmton disa organe duke shkaktuara sëmundje që pacienti nuk i ka pasur më parë.

Më i shpeshtë është diabeti për shkak të korticoneve të përdorur gjatë covid-it por nuk mbeten më pas çrregullime të ritmit të zemrës apo deri dhe paraliza të artikulacioneve.

Por përveç dëmtimeve të sistemit nervor Covid 19 ndikon në plakjen e parakoshme tek pacientet që e kanë kaluar .

Të paktën këto janë studimet më të fundit .Por fakt është që edhe personat të cilët e kanë kaluar covid 19 por kanë qenë asimptomatike ose e kanë kaluar lehtë, kanë shfaqur më vonë prekje apo dëmtime të disa organeve ./tch/

Shpërndaje në rrjete sociale