Pakistani pritet të ndalojë me fe sulmet vetëvrasëse

22:47 | 16 Janar 2018

Qindra klerikë myslimanë në Pakisan kanë nxjerrë një direktivë të përbashkët fetare që do të ndalojë myslimanët të kryejnë sulme vetëvrasëse.

Mbi 1,800 klerikë myslimane kanë lëshuar një fatva që ka për qëllim ndalimin e përdorimit të metodave të tmerrshme për të kryer sulme terrorist, që janë bombardimet vetevrasëse, transmeton portali arbresh.info

Dijetarët pakistaneze këmbëngulin se shpërthimet vetëvrasëse shkelin mësimet kryesore të Islamit dhe se “asnjë individ ose grup nuk ka autoritet të deklarojë dhe të bëjë xhihad”.

Më parë qeveria amerikane njoftoi se kishte pezulluar ndihmën e sigurisë në Pakistan, duke pretenduar se Islamabadi po kthehet në një vend “strehimi për terroristët”./arbresh.info/

Lajmet më të lexuara