Dalai Lama takohet me viktimat e abuzimeve seksuale

15:21 | 14 Shtator 2018

Udhëheqësi shpirtëror tibetian Dalai Lama do të takojë viktimat e abuzimit seksual në Holandë.

Grupi kërkoi takim me të për të diskutuar mbi abuzimet që thuhet se kryhen nga ish-mësuesit e tanishëm budistë në disa vende.

“Ne gjetëm strehim në budizëm me një mendje dhe zemër të hapur, derisa u shkelëm në emër të tij”, shkruajnë ata.

Një zëdhënës tha se Dalai Lama ishte “i pikëlluar” për të dëgjuar për abuzimin dhe “vazhdimisht e dënon” sjelljen e tillë.

Viktimat do të paraqesin dëshmitë e tyre me shkrim gjatë takimit të premten. Dalai Lama është aktualisht në një turne evropian./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme