Mirëmbajtja e veturës, kur është koha të ndërroni vajin e motorit

23:32 | 14 Tetor 2020

Shumë shoferë janë të pasigurt kur të servisojnë / zëvendësojnë lëngje të ndryshme të veturës dhe materiale konsumuese.

Intervalet ndryshojnë nga modeli në model ose nga prodhuesi në prodhues, por nëse do të përgjithësonim gjërat, do të dukej diçka e tillë:

• Vaji i motorit duhet të ndryshohet midis 10,000 dhe 30,000 km, dhe kilometrazhi specifik varet nga rekomandimet e prodhuesit – ndiqni ato. Së bashku me vajin, filtri i vajit gjithashtu ndryshohet, transmeton Telegrafi.

• Filtri i ajrit ndryshohet çdo 15,000 kilometra, filtri i karburantit duhet të zëvendësohet midis 40,000 dhe 80,000 kilometra për makinat me benzinë, dhe midis 30,000 dhe 60,000 kilometra për motorët me naftë.

• Amortizuesit duhet të kontrollohen çdo 20,000 kilometra dhe tekniku juaj i shërbimit duhet t’ju këshillojë kur është koha t’i zëvendësoni ato.

• Frenat duhet të kontrollohen të paktën një herë në vit.

• Rripi ndryshon midis 60,000 dhe 90,000 kilometrave ose çdo pesë vjet.

• Katalizatorët pushojnë së qeni efektiv pas rreth 80,000 kilometrave.

Në çdo rast, kur kontrolloni automjetin, është e rëndësishme të ndiqni rekomandimet specifike të prodhuesit për modelin e makinës tuaj, sepse intervalet e ndryshimit përcaktohen vetëm saktësisht në to.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara