Krijohet emoji i koronavirusit për larjen e duarve

14:16 | 18 Mars 2020

Twitter ka krijuar një emoji të re të larjes së duarve për të ndihmuar në luftimin e mikrobeve gjatë pandemisë së koronavirusit..

Emoji është mbështetur nga Organizata Botërore e Shëndetit, dhe tregon se si media sociale po bëhet një mjet për të trajtuar shpërthimin, raporton “The Sun”

Përdoruesit e Twitter mund të shkarkojnë emoji duke përdorur cilindo nga katër hashtags.

Ata janë: #handwashing, #SafeHands, #HandWashChallenge dhe #WashYourHands.

Dr Tedros Adhanom Ghebrevesus, drejtori i përgjithshëm i OBSH-së, vlerësoi emoji ndërsa ndau një video të vetë duke larë duart.

Punonjësi i Google Brett Vergara ka postuar në Twitter: “A është kjo një emoji pastrimi apo një gjigant që luan me re … është e vështirë për tu thënë”.

Dhe gazetari Mun-Keat Looi bëri shaka: “Emoji i larjes së duarve të ndjekura me shpejtësi është kur e dini se gjërat janë serioze”.

Është një azhurnim i shpejtë nga Twitter, të paktën për sa i përket emoji.

Por Twitter ka ndjekur me shpejtësi emoji për të ndihmuar në promovimin e larjes së duarve gjatë krizës së koronavirusit.