Google ADS

Elon Musk propozon një tarifë modeste për përdoruesit e rinj në “X”

07:55 | 17 Prill 2024
E.G

Shefi ekzekutiv i gjigantit të rrjeteve sociale X, Elon Musk, propozoi një tarifë modeste për përdoruesit e rinj.

Tarifa do t’u mundësonte përdoruesve të rinj të shkruajnë, të kthejnë përgjigje apo të pëlqejnë postimet.

Në një postim në X, Musk tha se një masë e tillë do të ishte e pashmangshme për të “frenuar sulmin e pamëshirshëm të robotëve” në faqen e internetit.

“Inteligjenca artificiale aktuale dhe grupet e ‘trolleve’ mund të kontrollojnë me lehtësi nëse jeni një robot”, shtoi ai.

Duke elaboruar më tej problemin në rritje të robotëve dhe llogarive të rreme që përhapin dezinformata në X, ai tha: “Sulmi i llogarive të rreme përdor gjithashtu hapësirën e disponueshme të emrave, kështu që si rezultat merren shumë llogari të mira”.

Musk tha se shqetësimi i pagesës së një tarife të tillë do të tejkalohej nga përfitimi, duke thënë: “Kjo është vetëm për përdoruesit e rinj. Ata do të jenë në gjendje të shkruajnë falas pas 3 muajsh”.

Ende nuk është publikuar asnjë informacion mbi kornizën kohore për zbatimin e politikës ose tarifat specifike që mund t’u kërkohet të paguajnë përdoruesve të rinj.

Në tetor, X nisi një tarifë vjetore prej 1 dollarësh për përdoruesit e rinj të paverifikuar në Zelandën e Re dhe Filipinet për të postuar dhe ndërvepruar me përmbajtjet, në një përpjekje për të luftuar aktivitetin e padëshiruar./abcnews.al/

Shpërndaje në rrjete sociale