Pastrimi i parave? Brumbulli: Evropa vlerësime pozitive për bankat në Shqipëri

21:50 | 8 Shkurt 2019

Sekretari i përgjithshëm i shoqatës së bankave, Spiro Brumbulli i ftuar në “Ekopolitikë”, tha e sektori bankar ka marrë vlerësime pozitive nga raporti i fundit.

Brumbulli: Bëhen akuza për pastrim parash. Ne kemi raportin e fundit, ku i vetmi sektor që ka marrë vlerësime pozitive është vetëm sektori bankar. Kur Evropa na thotë që sektori bankar është i shëndetshëm, ne në vend që të vëmë vetullat nxjerrim sytë. I themi Evropës jo kemi këtë. Evropa thotë nuk ka. Kanë ardhur këtu dhe kanë bërë verifikime. Janë banka me emër sot në botë që janë akuzuar për pastrim parash dhe kanë marrë penalitete të rënda për këtë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara