Bëhet gati pr/ligji që nxjerr në pension 613 efektivë

12:48 | 26 Dhjetor 2019

Qeveria miratoi në mbledhjen e qeverisë një pr/ligj i cili nëse miratohet në parlament do të nxjerrë në pension 613 efektivë të policisë së shtetit, gardës dhe SHCBA-së.

Drafti regullon trajtimin financiar për efektivët pas daljes në pension duke përcaktuar dy kritere: Plotësimin e moshës 55 vjeç dhe 30 vite punë .

Sipas përllogaritjes në relacionin shpjegues në policinë e shtetit kriteret plotësohen nga 585 efektivë në muajin janar 2020 ndërkaq nga garda e Republikës pritet që ligjit të prekë 21 efekticë ndërsa nga SHÇBA 7 punonjës.

Priten të preken 5 drejtues të parë./oranews

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara